Veel gestelde vragen

 

Wat is kindercoaching precies?

Als kindercoach neem ik jouw kind als het ware bij de hand, loop een stukje mee, bied op een leuke, ontspannen manier nieuwe mogelijkheden en vaardigheden aan om hem of haar vervolgens weer los te laten en te laten zien hoe hij of zij in staat is om op eigen kracht weer verder te gaan. Daarbij ga ik uit van de talenten en kwaliteiten die jouw kind van nature al in zich heeft.

Hoe lang duren een sessie en een traject?

Een sessie duurt maximaal een uur. Het coachen van kinderen is maatwerk, maar in het algemeen zijn de zes coachingsessies van het Kids groeipakket voldoende.

Voor welk kind is kindercoaching?

In mijn praktijk coach ik kinderen van 6 t/m 12 jaar, die iets willen leren of graag ondersteuning willen bij het oplossen van een probleem en/of het omgaan met een moeilijke situatie of gebeurtenis.

Hoe zit een kindercoachtraject in elkaar?

Een traject is geheel afgestemd op jouw wensen en de wensen en behoeftes van je kind. Ieder kind is anders en ieder kind en ouder hebben hun eigen talenten en uitdagingen waar ik op inzoom. Kijk voor de inhoud van mijn kindercoachtraject ook even bij het Kids groeipakket.

Lost kindercoaching het probleem van mijn kind altijd op?

Als kindercoach los ik geen problemen op. Ik help jouw kind om zijn/haar eigen kwaliteiten te ontdekken en ondersteun het bij het vinden van zijn of haar eigen oplossingen. Je kind leert zo zelf problemen op te lossen en om te gaan met lastige situaties. Ik bied handvatten aan bij het vinden en toepassen van oplossingen in het dagelijks leven, zodat er een positieve verandering plaatsvindt. Het levert je kind veel zelfvertrouwen op!

Wordt kindercoaching vergoed?

Of de kindercoaching vergoed wordt is afhankelijk van jouw verzekeraar en het aanvullend pakket. Neem voorafgaand aan het traject contact op met jouw zorgverzekeraar om te kijken welke vergoeding op jaarbasis mogelijk is.

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem dan even contact met me op.